Какво е walking distance

Ден първи от престоя ми в Атланта

Дългият ден изразяващ се в малко повече от 20 часа липса на залез и никакъв сън в продължение на повече от едно денонощие се компенсираше от еуфорията, че предстои нещо ново и различно. Владо и Вили ( моите домакини ме убеждаваха, че на следващия ден ще спя до късно и сигурно едва вечерта ще бъда в състояние да мисля за разходка с тях. На сутринта се оказа, че ги изпратих на работа и започнах с помощта на Google и GPS да организрам първата си разходка. Планирах да посетя една книжарница на Barns & Noble намираща се в Alphareta едно от предградията на Atlanta. Това бе планът ми за загрявка докато приятелите ми бяха заети. Той включваше пешеходна разходка на разстояние около 9 мили до тъговската зона на предградието. За щастие предградията на Атланта се оказа, че имат тротоари. И няколко часа по-късно достигнах до целта си. Началото на разходката ми бе от тук.

Това е къщата на моите приятели

Попътната обстановка по улиците на Alphareta изглеждаше така:

и така:

Крайната точка бе книжарницата на Barns&Noble.

Когато следобед разказах на Влади и Вили за моята разходка те ми обясниха, че подобна разходка заслужава да бъде филмирана от някоя телевизия защото в USA никой не правил такива разходки освен с колата си.

Вечерта ходиме на мексикански ресторант и жива музика.

Share

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>