Ах този страх

                                                      „Да имаш кураж не значи да не се страхуваш — това значи да те е страх и    въпреки това да имаш воля да продължиш.“  – Марк Твен.

Сковани ли сте от страх? Какво ви плаши? Отговорете си откровено на този въпрос. Когато узнаете отговора, най-доброто лекарство е да направите нещото, от което се страхувате. Ако е от височина можете да скочите с бъджи, но можете и просто да се наслаждавате на гледката от висока тераса. Ако е от тъмно, разходете се в гората нощем. Ако е от провал, първо трябва да разберете, че провалът не съществува. Това се  нарича отрицателна обратна взъзка и ако сте получили точно нея в конкретен случй означава, че трябва да опитате отново.  Поне това са нещата, които правех аз през последните 44 години от своя живот и тези действия ми помогнаха да разбера мъдростта от думите на Марк Твен. Оказва се, че да преминем през страха е по-малко страшно от това да живеем в постоянен страх. Ако тази мисъл ви се струва странна споменете си как се чувствате преди изпит и след това. Какво предпочитате той да е минал или да сте в очакване?

Share

3 comments to Ах този страх

 • Прекрасен БЛОГ Иво, поздрави от един страхлив трейдър :)))))))))

  • Ивайло Груев

   Благодаря Яворе. Колкото до страха имай предвид, че идва един ден когато той отшумява.За едни по-бързо за други по-бавно. Просто е нужно търпение и да не се отказваме:)

 • Julia

  Много хубав блог Ивайло! Животът непрестанно ни изправя пред ситуации,чрез които да преодоляваме страховете си.Когато човек се страхува жъне страх и обратно – когато премине през различни ситуации и преодолее страховете си разбира, че самият страх от страха е онова, което спира поривите и развитието ни!!
  Поздрви!!::)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>