Измерител на емоционален интензитет

Всеки който търгува на финансовите пазари рано или късно отркива, че овладяването на емоциите е най-трудната част в тази дейост. Начинаещите са в най-затруднено положение защото не успяват дори да обърнат внимание на емоциите, които ги завладяват.

Днес докато сърфирах из мрежата намерих интересен текст отнасящ се за гривна, която изследва емоциите на нейния притежател. Кратката информация описва, че сензорите на един такъв уред измерват галваничното напрежение чрез изпотяването  на кожата.

За съжаление все още не мога да намеря повече инфорация по тази тема, за да си отговоря на въпроси от типа доколко надеждността на такъв продукт е голяма, както и откъде може да се закупи.

Разбира се съществуват психо техники, които позволяват да осъществим свое собствено измерване на емоционалния интензитет. Особено Невролинквистичното програмиране предлага такива методи и те ни помагат не само в измерването, но и в овладяването на правилното настроение. Освен това ни открива път към личностно израстване.

Познавайки настройката на повечето хора, че ако съществува устройство, което да върши работата вместо тях, мнозина ще изберат мързеливият начин на себеопознаване. Освен това смятам, че е полезно да бъдем в крак с времето. Който прецени, че е намерил интересна информация, която е готов да сподели може да го направи в коментарите. Оригиналния текст съм взел от тук.

Share

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>