Апетитът идва с яденето но не за сметка на здравето

Само допреди година си мислех, че темата за полезаното хранене има функцията да запълва разговорите на светски ориентираните дами. Със сигурност по този въпрос се е говорило около мен от дълго време, но явно съзнанието ми едва наскоро се оказа готово да му обърне внимание. Първоначално започнах с любопитство да изслушвам приятели, с които сядах на обяд или вечеря. Оказа се, че и сред мъжете културата на хранене вече набира популярност и всеки сам знае за себе си какви са причините, заради които се е захванал да изучава тази тема.
Първата ми сериозна среща с научно обосновани обяснения защо начинът на хранене е важен за нашето здраве и тонус беше чрез книгата „Ултра дълголетие” на д-р Марк Липонис. От нея научих факта, че всеки път когато се храним по неправилен начин активираме имунната си система, чиято хипер функция води до преждевременно остаряване. Това разбира се провокира и допълнителни здравословни проблеми.
Човешката психика функционира по много странен начин. Спомняме си за нашето здраве едва когато го загубим и сякаш последната ни грижа сме самите ние.
Моят личен сблъсък със здравословни проблеми, провокирани от неправилно хранене беше преди няколко години. Дори и след като те се появиха аз не обърнах внимание, че е полезно нещо да променя в режима си на хранене. За моя радост осъзнаването настъпи. Преоткрих спорта и медитацията, а хранителните добавки се превърнаха в част от моето ежедневие.

Share

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>